Espresso Martini
Legandi järgi valmis kokteili retsepti 1983. aastal Dick Bradselli baaris, kus noor ja tulevane supemodell palus baarmanil valmistada talle kokteil, mis aitaks tal ärkvel püsida. Baarmani esimene mõte oli segada kokteiliklaasi energiat, ilu ja edu ning nii valmis Espresso Martini.
KOOSTISOSAD
4cl J.J. Kurberg Rukist
2cl kohvimaitselist rummi (Kahlúa)
topeltespresso
2 cl suhkrusiirupit
jääkuubikud
3 kohviuba (kaunistuseks)
VALMISTAMINE
Täidke kokteiliklaas jääkuubikutega. Lisage šheikerisse viin J.J. Kurberg Rukis, kohvimaitselist rummi, külma espressot, suhkrusiirupit ja jääkuubikud. Šheikige kõik komponendi korralikult läbi, umbes 20 sekundit. Tühjendage kokteiliklaas jääst ning kallake kokteil šeikerist läbi straineri (baarisõela) kokteiliklaasi. Lisage kaunistuseks espresso-või kakaopuru ning kohviubasid.
VAJALIKUD BAARITARVIKUD
Jääkühvel
Mensuur või mõõtetops
Šeiker
Strainer või baarisõel
Martiiniklaas
BAARMANI NÄPUNÄITED
Kui soovid vähem magusat kokteil siis jäta retseptist välja suhkrusiirup. Suhrkrusiirpui aseml võid kasutada ka Iiri koorelikööri, millega saavuatd mõnusa kreemija struktuuri.
SÜNDMUS
pidupäevaks, reedeks, peale õhtusööki, kaminatule valgel
RASKUSASTE
Kerge
MAITSESKAALA
Vürtsikas
Maitserohke
magus